BOUWKUNDIG ADVIES

D&D Wonen levert bouwkundig advies in samenwerking met deskundige ervaren bedrijven in de breedste zin van het woord. D&D wonen kan u op verschillende manieren van dienst, bij grote en kleine verbouwingen, renovaties en nieuwbouw van woonhuizen en zelfs bij bedrijfsruimten zijn.
Onze services open voor particulieren, bedrijven en Verenigingen van Eigenaren.
De verbouw kan allerlei vormen hebben: een nieuwe keuken, een dakkapel plaatsen, of daadwerkelijk uitbouwen. 
Het proces begint met ideeën. De grondslag hiervoor kan zeer divers zijn. Hieronder een overzicht van een aantal vaak voorkomende redenen waarom mensen besluiten hun woning te verbouwen:
•    Wanneer je een woning koopt, kan het goed zijn dat de woning niet volledig aan jouw wensen voldoet. De keuken en de badkamer kunnen bijvoorbeeld verouderd zijn en ook de stroomvoorziening is niet meer van deze tijd.
•    Je woont reeds jaren in een woning en de buurt bevalt je, maar een garage voor de hobby-auto of een extra kamer met dakkapel in verband met de komst van een kind zijn toch wel erg wenselijk. Verbouwen kan dan aantrekkelijker zijn dan een verhuizing.
•    Je wordt wat ouder en wilt het huis toegankelijker maken voor de oude dag middels bredere deuren, aangepaste natte ruimtes beneden en zonder drempels.
•    Soms kan het ook gewoon extra luxe zijn, omdat je op de verouderde badkamer of keuken bent uitgekeken of gewoon een grotere woonkamer wilt hebben.

De ideeën, of beter: wensen, kunnen resulteren in bezoekjes aan keuken- en badkamer winkels, surfen op het internet of gewoon in de buurt kijken bij mensen die de wenselijke uitbouw reeds hebben. Vervolgens is het slim om een ruwe schets te maken. Op internet zijn hier speciale tekenprogramma’s voor te vinden. Door middel van een schets krijg je een beeld van de verbouwing en kom je erachter of je wensen realiseerbaar zijn. Bovendien komt de tekening van pas bij gesprekken met de aannemer of de gemeente. Het kan ook zijn dat woningen niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd en dat een herindeling van woningen of bijvoorbeeld het samenvoegen van woningen nodig is.

Een dergelijke opknapbeurt van woningen noemen we renovatie. Voor een renovatieproject wordt een apart plan gemaakt. Samen met een architect wordt bekeken hoe de renovatie moet plaatsvinden. De renovatie van een woning brengt veel ongemak met zich mee. Soms is het onmogelijk om in een woning te blijven wonen tijdens de renovatie en zullen bewoners ’tijdelijk’ ergens anders wonen.

Onderhoud aan de woning of complex is al duur genoeg. Buiten het periodieke onderhoud zoals het schilderwerk, stoffering en tuinonderhoud komt het voor dat er groot onderhoud gepleegd moet worden.
U kunt hierbij denken aan balkonrenovatie, kelderlekkage, betonrenovatie het vervangen van de balkonhekken of het uitvoeren van het totale schilderwerk.